Germania a scos în afara legii „Brigada Lupilor 44”, o grupare de extremă dreapta care încerca reinstaurarea nazismului

Data actualizării: Data publicării:
protest neonazist în Munchen, Germania, 1 mai 2020
Protest neonazist în Munchen, Germania, 1 mai 2020. Foto: Profimedia Images

Poliţia germană a descoperit o arbaletă, o macetă, mai multe cuţite şi simboluri naziste, inclusiv svastici, în cadrul unor percheziţii făcute la membrii grupării de extremă dreapta „Brigada Lupilor 44”, scoasă în afara legii şi despre care autorităţile guvernamentale spun că intenţiona crearea unui nou stat nazist, informează Reuters.

„În ţara noastră nu e loc pentru astfel de grupuri care sădesc ura şi fac propagandă pentru restabilirea unui stat nazist”, a declarat ministrul german de Interne, Horst Seehofer.

Poliţia a percheziţionat casele a 11 membri ai acestui grup din landurile Hesse, Mecklenburg-Vorpommern şi Renania de Nord-Westfalia, după cum a mai precizat ministrul german de Interne.

Membrii aşa-numitei „Brigăzi a Lupilor 44” au jurat credinţă, în mod deschis, lui Adolf Hitler şi urmăresc să pună capăt democraţiei în Germania, concomitent cu propagarea rasisimului şi antisemitismului, a mai declarat ministrul. 

Guvernul german a declarat, de asemenea, ilegal simbolul acestei grupări: un craniu cu două grenade pe care e inscripţionat numărul 44.

Cifra 4 simbolizează a patra literă a alfabetului, D, iar numărul 44 reprezintă astfel o abreviere a „Diviziei Dirlewanger”, care face trimitere la o unitate SS din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, condusă de Oskar Dirlewanger, criminal de război acuzat că a ordonat mai multe masacre în anii '40, în fosta republică sovietică Bielorusia.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri