Germanii dintr-o localitate în care românii nu au mai ajuns, nevoiți să-și culeagă singuri sparanghelul: „Mă dor toate oasele”

Data publicării:
sparanghel germania
Foto: rnz.de

Pentru că muncitorii români nu au mai ajuns la fermele dintr-o localitate din landul Baden-Württemberg, germanii au fost nevoiți să-și culeagă singuri sparanghelul. Unii fermierii și-au chemat potențialii cumpărători să îi ajute, iar aceștia spun că nu este o activitate atât de simplă pe cât pare și se plâng de dureri de oase.

Zilele trecute, muncitorii sezonieri din România ar fi trebuit să ajungă la Albertushof, în St. Leon-Rot, pentru culegerea sparanghelului. Însă zborul a fost amânat de mai multe ori, pe fondul crizei provocate de coronavirus, relatează Rhein Neckar Zeitung.

În aceste condiții, fermierii le-au „închiriat” localnicilor rânduri de sparanghel pe care să-l culeagă, apoi să ia acasă o parte din recoltă. Oamenii au primit cu entuziasm propunerea, dar în foarte scurt timp au constatat că nu este o muncă ușoară și au început să se plângă.

„E foarte distractiv, dar au început să mă doară toate oasele”, a spus Natascha Heinzmann (foto). Ultima dată a cules sparanghel în copilărie, împreună cu bunicul ei.

Și Anna Frey (foto), o altă localnică din St. Leon, confirmă că este o activitate extrem de dificilă. Cele două femeie culeg în jur de trei kilograme de sparanghel pe zi, lucrând în ture alături de familiile lor.

Lars Kruger, proprietarul fermei Straussenhof Nauert din Walldorf a lansat un apel pe Facebook pentru a găsi muncitori localnici. Doar 30 de oameni s-au arătat interesați, 12 au fost angajați, dar aceștia au renunțat după numai câteva zile, recunoscând că efortul este peste puterile lor.

Lars Kruger spune că în ultimii 20 de ani a angajat la fermă doar culegători din Europa de Est.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri