Video Imagini cumplite de pe frontul de la Avdiivka. Soldați ruși făcuți bucăți: ucrainenii trag cu tunul de pe Bradley direct în ei

Data actualizării: Data publicării:
ssstwitter.com_1709322586703-ezgif.com-optimize
Blindat Bradley al armatei ucrainene trage în militari ruși pe frontul de la Avdiivka. Captură gif: X/Twitter/War Translated

Armata ucraineană a publicat o nouă înregistrare video cu scene feroce de luptă surprinse pe frontul de la Avdiivka, în care un blindat Bradley trage cu tunul, de la mică distanță, direct asupra unor militari dintr-o grupare de asalt a armatei ruse.

Blindatul Bradley aparține militarilor ucraineni ai brigăzii 47 mecanizate, direct implicate de mai multe luni în luptele dure de la Avdiivka, o localitate care a fost în cele din urmă capturată de armata rusă în urmă cu aproximativ 2 săptămâni.

De asemenea, conform surselor ucrainene, militarii ruși din înregistrarea video aparțin unui grup de asalt al Brigăzii 15 Arme Combinate a armatei ruse.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Imaginile surprinse de o dronă de supraveghere ucraineană arată mai întâi un blindat (TAB) al armatei ruse care desantează grupă de infanteriști ruși pe marginea unei șosele. La scurt timp, TAB-ul e lovit - din imagini nu e clar dacă e vorba despre o rachetă antitanc, dronă kamikaze sau proiectil de artilerie.

Ulterior, un blindat Bradley ucrainean ajunge în apropierea poziției ocupate de infanteriștii ruși și începe să tragă în aceștia de la mică distanță cu tunul de 25 mm. Militarii ruși sunt practic prinși în câmp deschis, în imposibilitate de a se adăposti ori a riposta.

Conform statului major al armatei ucrainene, în această regiune a frontului, militarii Kievului au respins peste 20 de atacuri ale rușilor doar în ziua de 1 martie.

Armata ucraineană s-a retras din oraşul Avdiivka, oraş din est în care situaţia s-a deteriorat considerabil în ultimele luni, a anunţat generalul ucrainean Oleksandr Tarnavski. În această zonă a frontului, continuă luptele între trupele ucrainene și cele ruse, care încearcă în continuare să avanseze. Rușii dispun de circa de 50.000 de militari pe frontul de la Avdiivka, conform estimărilor ucrainene.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri