Video Imagini ireale la Groznîi. Americanul Scott Ritter, discurs în fața lui Kadîrov și a miilor de ceceni: „Sunteți eroii de la Mariupol”

Data actualizării: Data publicării:
Scott Ritter
Scott Ritter a ținut un discurs la Groznîi în fața soldaților ceceni. Foto: Captură video Twitter.

Fostul militar și ofițer de informații american Scott Ritter, cunoscut pentru rolul în Operațiunea Desert Storm din Irak și Kuweit, din 1991, pentru condamnarea pentru agresiune sexuală, dar și pentru o apropiere tot mai mare de Kremlin în ultimii ani, a apărut pe rețelele sociale ținând un discurs în fața soldaților lui Ramzan Kadîrov, vorbindu-le acestora de eforturile sale de a consolida „prietenia americano-cecenă”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Imaginile șocante au apărut pe rețele sociale, comentatorii făcând referire la limba rusă „stricată” a lui Ritter.

„E a doua oară când vin în Cecenia. Prima oară când am venit, oamenii m-au întrebat: «De ce vrei să vizitezi Cecenia?». Le-am spus că trebuie. «Trebuie să vizitez Cecenia!» De ce? Pentru că în America și Europa oamenii știu doar că în Cecenia oamenii sunt înfricoșători.

Înfricoșător nu e bine, e rău. Nu e adevărat că cecenii sunt înfricoșători. În călătoria mea, i-am văzut pe oamenii din Cecenia, sunt cei mai buni! Oameni care vor să trăiască în pace. Oameni care vor prietenie cu toată lumea.

Sunteți soldați înfricoșători. Eu știu. Vă știu istoria. Știu că sunteți eroii de la Mariupol. Știu că sunteți eroii de la Luhansk, de la Donețk, de la Herson, de la Zaporojie. Știu! Știu și că sunteți bărbați adevărați. Oameni care vor o familie, copii, viață.

Vreau să lucrez pentru prietenia dintre Cecenia și America. America nu e un loc rău, americanii sunt oameni ca voi. Oameni buni. Statul e ceva diferit, aia e politică. Eu sunt soldat, ca voi, și cred că o să câștigați”, le-a spus Ritter soldaților ceceni și lui Ramzan Kadîrov.

Ritter este cunoscut pentru apropierea din ultima perioadă de regimul criminal de la Kremlin. El scrie inclusiv pentru publicațiile de propagandă rusească RT și Sputnik. În trecut, a comparat Ucraina cu un „câine turbat” care „ar trebui împușcat”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri