Video Imagini virale de la ultima întâlnire a Regelui Charles cu premierul Truss: „Ai venit din nou? Of, dragă...”

Data actualizării: Data publicării:
regele si premierul britanic
Regele Charles și premierul britanic Liz Truss. Foto: Profimedia Images

O scenă de „umor involuntar” la Palatul Buckingam, scrie presa britanică, după ultima întâlnire dintre Regele Charles și premierul britanic Liz Truss. Confruntată cu un val de critici după o lună de degringoladă politică, Truss a fost protagonista unui moment care a devenit viral pe rețelele sociale.

Premierul Marii Britanii a venit la Palatul Buckingam, miercuri seara, pentru audiența săptămânală cu Regele Charles, după o săptămână de dezastru politic. Iar cele 15 secunde de videoclip în care schimbă câteva cuvinte cu regele au devenit virale.

În timp ce Truss a făcut o reverență și a spus: „Maiestate”, Charles a răspuns: „Deci, ai venit din nou?”.

În timp ce Truss a răspuns: „Este o mare plăcere”, regele nu a putut decât să mormăie: „Of, dragă, dragă. În fine…”

Clipul, care a apărut după încă o zi de tulburări pe piețele economice și de tensiuni în Partidul Conservator, a devenit rapid viral.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Jennifer Cassidy, lector în diplomație la Universitatea Oxford, a descris-o drept „o scenă ... de stângăcie politică și umor involuntar”.

După ce a anunțat reduceri de taxe nefinanțate și a speriat piețele, Truss nu a avut parte de liniște nici în interiorul propriului partid. Iar presa din Regat se întreabă deja dacă este cel mai prost prim-ministru din istoria Marii Britanii.

Deputatul Partidului Național Scoțian, John Nicholson, a scris pe Twitter: „Regele Charles vorbește pentru noi toți. - Ai venit din nou? Of, dragă, dragă... - Cel puțin nu va trebui să o îndure prea mult.”

Conservatoarea Liz Truss, care i-a succedat lui Boris Johnson în 6 septembrie, a fost pusă la zid de opoziţia laburistă, liderul acesteia, Keir Starmer, calificând măsurile bugetare ale guvernului drept „kamikaze”.

Liz Truss, extrem de nepopulară ca prim-ministru, inclusiv în interiorul propriului partid, a exclus convocarea de alegeri anticipate. „Ultimul lucru de care avem nevoie sunt alegerile generale”, a spus ea.

Acestea sunt prevăzute peste doi ani, însă laburiştii au, în prezent, un avans imens în sondaje și ar vrea să profite de această situație favorabilă. În aceeaşi intervenţie, şefa guvernului a afirmat că nu va tăia din cheltuielile publice pentru a finanţa reducerile controversate de impozit.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri