În contextul discuției despre o nouă carantină națională în Regatul Unit, epidemiologul-șef spune că țara este într-un „punct critic”

Data publicării:
Femeie cu mască anti-Covid pe străzile Londrei
Foto: Getty Images

În contextul discuțiilor despre posibilitatea unei noi carantine generalizate și a creșterii mari a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, epidemiologul șef al guvernului Regatului Unit anunță că țara se află într-un „punct critic” în ce privește pandemia, scrie CNN.

„Tendințele merg în direcția greșită și ne aflăm într-un punct critic al pandemiei. Suntem atenți la aceste date pentru a vedea cum putem gestiona o perioadă de iarnă plină de provocări”, a declarat Chris Whitty, luni, conform unui comunicat emis de Downing Street, Nr. 10.

Ministrul Sănătății britanic declara sâmbătă că dacă regulile continuă să nu fie respectate iar numărul cazurilor crește, este posibilă adoptarea de restricții dure precum o nouă carantină națională generalizată. Regatul Unit a înregistrat duminică 3.899 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, revenind la cifrele pe care le înregistra în primăvară, în perioada inițială de vârf.

Săptămâna trecută, Israelul a devenit prima țară din lume care a hotărât impunerea unei a doua carantine generalizate la nivel național pentru a opri răspândirea virusului.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri