În timp ce Ucraina este scăldată în sânge, Putin continuă mesajele mincinoase privind "operațiunea militară specială"

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0689768306
Putin susține discursul în Piața Roșie. Foto: Profimedia

Vladimir Putin a reluat în discursul de la Moscova, de 9 mai, mesajul mincinos și propagandistic despre ceea ce a numit în continuarea ca fiind "operațiunea militară specială" din Ucraina și atacurile la adresa NATO și a aliaților. "S-a iscat un sentiment de rusofobie în lume", a spus el.

Președintele Rusiei a început prin a felicita forțele pentru victoria în cel de-Al Doilea Război Mondial de acum 77 de ani și a făcut imediat referire la Ucraina, spunând:  „Este la fel și acum. Luptați pentru oamenii noștri din Donbas, pentru securitatea patriei noastre. Ziua victoriei este aproape de inima fiecăruia dintre noi. Nu există familie în Rusia care să nu fi fost pârjolită de marele război patriotic. Suntem mândri de generația de învingători".

Putin a spus că la sfârșitul anului trecut Occidentul pregătea în mod deschis un atac asupra Donbasului și Crimeei, iar la Kiev au existat apeluri pentru arme nucleare care creează "o amenințare inacceptabilă chiar la granița noastră".

El a acuzat SUA și "slujitorii săi" că provoacă o amenințare, iar "pericolul creștea în fiecare zi". Putin a spus că Rusia îi sărbătoreşte ca tovarăşi stimaţi pe cei din armatele aliate, inclusiv pe englezii, francezii şi americanii care au luptat alături de Uniunea Sovietică în cel de-Al Doilea Război Mondial.

El a continuat spunând că se adresează forțelor armate ale Rusiei și "milițiilor din Donbas", spunând că luptă pe pământul lor pentru a apăra Rusia.

"Nimeni nu va uita lecțiile celui de-Al Doilea Război Mondial, astfel încât să nu fie loc în lume pentru pedepsitori și naziști", a mai spus Putin.

"Datoria noastră este să facem totul pentru ca oroarea unui război global să nu se mai repete. Mă adresez soldaților noștri și luptătorilor din Donbas: Luptați pentru patria mamă, pentru viitorul vostru", a spus Putin. 

"Veteranilor americani li s-a interzis să vină la parada de la Moscova. Dar suntem mândri de contribuția dvs. la victorie. Îi onorăm pe toți cei care au învins nazismul", a spus el.

"E un sentiment de rusofobie în lume. Nu vom renunța niciodată la patria mamă, din respect pentru strămoși și tradițiile seculare", a adăugat Putin, care s-a adresat soldaților numindu-i eroi și camarazi, fără a menționa faptele sângeroase din Ucraina.

 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri