Iohannis, după întâlnirea cu prim-ministrul Luxemburgului: Am apreciat sprijinul „clar și vocal” pentru aderarea României la Schengen

Data actualizării: Data publicării:
klaus ohannis face declaratii de presa
Președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

România apreciază „sprijinul clar şi vocal” al Luxemburgului privind aderarea țării noastre la Schengen, a spus, luni, preşedintele Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă comună cu prim-ministrul Marelui Ducat al Luxemburgului, Xavier Bettel.

În ceea ce priveşte sprijinul aliat oferit de Luxemburg, şeful statului român a spus că „împreună suntem mai puternici”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Prim-ministrul Luxemburg: România este pentru noi un „aliat fiabil”

România este pentru Luxemburg un „aliat fiabil”, a spus la rândul său prim-ministrul Marelui Ducat, Xavier Bettel, în cadrul conferinţei de presă comune cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a afirmat că, în curând, 25 de militari luxemburghezi se vor alătura Grupului de Luptă NATO de la Cincu. „E nevoie să ne întărim apărarea la nivelul NATO”, a spus Bettel.

Înaltul oficial a reafirmat susţinerea privind aderarea la României la spaţiul Schengen, care este, „din păcate, pusă sub semnul întrebării de alţii”, notează Agerpres. „România este un candidat care este gata să adere la Schengen”, a adăugat Xavier Bettel.

Preşedintele Klaus Iohannis se află luni la Luxemburg, unde a avut o întrevedere cu prim-ministrul Xavier Bettel. De asemenea, Iohannis participă, în calitate de vorbitor principal, la ediţia inaugurală a Forumului Grupului Băncii Europene de Investiţii.

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri