Video Iranul afirmă că a dezvoltat o rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune

Data actualizării: Data publicării:
Captură de ecran din 2023.02.25 la 10.13.20
Noua rachetă de croazieră a Iranului zboară la 50 de metri de sol și are o rază de acțiune de 1650 km. Captură foto: Twitter

Iranul a dezvoltat o rachetă de croazieră cu raza de acţiune de 1.650 km, a declarat vineri comandantul forţelor aeriene ale Gardienilor Revoluţiei, amiralul Hajizadeh, transmite Reuters.

Racheta noastră de croazieră cu o rază de 1.650 km a fost adăugată arsenalului de rachete al Republicii islamice a Iranului, a spus amiralul Hajizadeh la televiziunea de stat. Aceasta a difuzat ceea ce a prezentat ca fiind primele imagini cu noua rachetă de croazieră Paveh.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Iranul şi-a extins programul de rachete, mai ales de rachete balistice, în ciuda opoziţiei Statelor Unite şi a îngrijorării exprimate de ţări europene, notează Agerpres.

Teheranul spune că programul este pur defensiv şi cu scop de descurajare. 

În noiembrie, Pentagonul a afirmat că SUA sunt sceptice în ce priveşte declaraţiile lui Hajizadeh conform cărora Iranul a dezvoltat o rachetă balistică hipersonică.

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri