Japonezii folosesc hârtia igienică pentru a preveni sinuciderile

Data publicării:
Japonezii folosesc hârtia igienică pentru a preveni sinuciderile
Japonezii folosesc hârtia igienică pentru a preveni sinuciderile. Foto: Profiemdia Images

Hârtie igienică cu mesaje în vederea prevenirii sinuciderii - aceasta este iniţiativa originală implementată recent în universităţile din departamentul japonez Yamanashi (la vest de Tokyo).

"Dragul de tine, îţi este greu să te prefaci că totul este în regulă", scrie cu litere albastre pe aceste role albe. "Nu trebuie să ne spui totul... dar de ce nu doar puţin?", continuă mesajul.

Pe lângă aceste tipuri de mesaje, scrise de un specialist în sănătate mintală şi însoţite de numere de telefon pentru prevenirea sinuciderii, pe aceste role de hârtie igienică există şi imagini liniştitoare, precum o pisică care stă tolănită.

Autorităţile din Yamanashi au distribuit luna trecută 6.000 de astfel de role către 12 universităţi locale.

"La toaletă eşti singur. Am simţit că în astfel de momente îţi pot veni în minte gânduri supărătoare", a explicat luni pentru AFP Kenichi Miyazawa, responsabil local din Yamanashi, potrivit Agerpres.

La fel ca în multe alte ţări, în Japonia a fost observată o creştere a numărului de sinucideri odată cu pandemia de COVID-19, care a accentuat sentimentul de izolare a numeroase persoane.

În 2020, aproape 500 de copii şi adolescenţi s-au sinucis în Japonia, un record naţional. Cifra este aproape dublă comparativ cu 2016, potrivit ministerului nipon al Sănătăţii.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri