Joe Biden: Dacă Phenianul va continua cu testele de rachete balistice, vom răspunde în consecință

Data publicării:
Joe Biden răspunde jurnaliștilor
Președintele american, Joe Biden, a susținut prima sa conferință de presă de la preluarea mandatului. Foto: Profimedia Images

Președintele Biden spune că Statele Unite vor „răspunde în consecință” dacă Phenianul va continua să intensifice tensiunile prin testarea de rachete balistice. Declarația a fost făcută de președintele american în cadrul primei sale conferințe de presă susținută de la preluarea mandatului prezidențial din ianuarie. 

„Ne consultăm cu aliaţii şi partenerii noştri şi vor exista răspunsuri dacă aleg să escaladeze. Vom răspunde în consecinţă”, a spus Joe Biden, răspunzând la o întrebare legată de cel mai nou test balistic efectuat de Coreea de Nord.

„Sunt pregătit şi pentru o formă de diplomaţie, dar trebuie să fie condiţionată de rezultatul final al denuclearizări”, a continuat el. La întrebarea unui jurnalist dacă problema nord-coreeană este „principalul său subiect de politică externă”, Biden a răspuns: „Da”.

Preşedintele american a reiterat că nu „caută confruntarea” cu China: „Am spus-o de mai multe ori (n. red. - lui Xi Jinping) în persoană, nu căutăm confruntarea, dar ştim că va exista o concurenţă dură. Va exista o concurenţă feroce, dar vom insista pentru respectarea dreptului internațional de către China  - o concurenţă loială, practici loiale, un comerţ echitabil”, relatează Agerpres.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri