Joe Biden l-a încurcat pe Emmanuel Macron cu fostul președinte al Franței, Francois Mitterrand, care a murit în 1996

Data actualizării: Data publicării:
joe biden si emmanuel macron
Casa Albă a postat ulterior declarațiile, înlocuind numele lui Mitterrand cu cel al lui Macron. FOTO: Profimedia Images

Președintele SUA, Joe Biden, l-a confundat pe Emmanuel Macron cu Francois Mitterrand, fostul președinte al Franței, care a murit în 1996, transmite The Hill.

Declarațiile au avut loc în timpul unui eveniment de campanie de duminică, din Las Vegas, în care Biden a povestit despre o întâlnire G7, la care a participat după ce a fost ales, în 2020.

Biden a spus că unul dintre primele lucruri pe care le-a spus în timpul întâlnirii a fost „America s-a întors”, adăugând că a determinat un răspuns din partea lui „Mitterrand” din Germania, înainte de a se corecta: „din Franța”.

„Și Mitterand din Germania, adică, din Franța, s-a uitat la mine și a spus... de ce... Pentru cât timp v-ați întors?”. Și m-am uitat la el și... cancelarul Germaniei a spus: „Ce aţi spune, domnule preşedinte, dacă aţi deschide mâine ziarul London Times şi ar scrie «O mie de persoane pătrund în Camera Comunelor, sparg uşile, iar doi Bobbies (ofiţeri de poliţie) sunt ucişi pentru a împiedica alegerea premierului. Ce-aţi spune?»”, a spus Biden.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Casa Albă a postat ulterior declarațiile, înlocuind numele lui Mitterrand cu cel al lui Macron.

Declarațiile lui Biden au continuat cu critici la adresa fostului președinte Trump și a recentelor sale comentarii de „otrăvire a sângelui”, pe care le-a folosit pentru a descrie efectele imigranților care vin în Statele Unite.

Mai mulți dintre oponenții săi politici și unii alegători au folosit aparentele confuzii și gafe ale lui Biden pentru a-și alimenta și mai mult argumentul cu privire la motivul pentru care este prea bătrân sau nepotrivit pentru a fi președinte.

La 81 de ani, Biden este cel mai în vârstă președinte american în funcție. Dacă va fi reales în noiembrie, el va avea 87 de ani la sfârșitul celui de-al doilea mandat.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri