Josep Borrell, mesaj pentru cei care râd de cazul de corupție din Parlamentul European:"Când îi văd pe unii că râd de noi"

Data publicării:
Josep Borrell
Josep Borrell, șeful politicii externe a UE. Foto: Andreas Rentz/Getty Images

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell, a avut un mesaj, miercuri, pentru aceia care fac glume pe seama scandalului de corupţie din Parlamentul European. "Măcar aici, noi le descoperim şi acţionăm", a spus Josep Borrell, completând "corupția este o buruiană care crește peste tot", informează Agerpres care citează EFE. Zilele trecute, premierul Ungariei, Viktor Orban, a ironizat scandal de corupţie din Parlamentul European cu un meme pe reţeaua socială Twitter.

"Când îi văd pe unii că râd de noi, că spun (...) te plângeai de corupţia din ţara noastră şi uite ce se întâmplă în ţara ta (...), ei bine, măcar aici, noi le descoperim şi acţionăm. Există o responsabilitate", a subliniat Borrell, la un forum între UE şi organizaţiile nonguvernamentale desfăşurat miercuri la Bruxelles.

Borrell le-a declarat participanţilor la forumul din Bruxelles că lupta împotriva corupţiei este "ceva ce trebuie făcut în casă, aici". Corupţia este, pare-se, "o buruiană care răsare peste tot" şi care face necesar "să controlăm totul", a insistat el.

"Ceea ce s-a întâmplat în Parlamentul European nu trebuie ascuns. Dovedeşte cât de serioasă şi cât de importantă este această temă pentru sistemul nostru politic (...) aceasta este diferenţa", a adăugat şeful diplomaţiei europene, care şi-a exprimat convingerea că "trebuie să fim foarte vigilenţi".

Borrell a mai avertizat că întreaga credibilitate externă a UE "depinde mult de modul în care abordăm această chestiune". În fine, politicianul spaniol a mai menţionat că este nevoie să se poarte o luptă împotriva ambelor părţi implicate în corupţie: coruptul şi corupătorul.

Săptămâna aceasta, premierul Ungariei, ultranaţionalistul Viktor Orban, a ironizat presupusul scandal de corupţie din Parlamentul European cu un meme pe reţeaua socială Twitter, amintind că unii eurodeputaţi obişnuiesc să-i critice ţara pentru lipsa garanţiilor democratice.

"Salutare, Parlament European!'', scrisese Orban pe Twitter, însoţind mesajul cu o fotografie din anul 1981 în care foştii preşedinţi americani Ronald Reagan şi George Bush râd în hohote. ''Iar apoi spun că Parlamentul European este foarte preocupat de corupţia din Ungaria'', concluziona Orban.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri