Kadîrov, tolănit într-o canapea, acuză televiziunea rusă de minciună: „Verificați ce spuneți, don”

Data actualizării: Data publicării:
kadirov tolanit in canapea
Liderul cecen, Ramzan Kadîrov. Foto: Captură video

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a acuzat, într-un mesaj publicat pe Telegram, televiziunea rusă de minciună, în legătură cu afirmațiile că orașul Severodonețk este cucerit în proporție de 30%. Acesta susține că orașul ucrainean din regiunea Lugansk se află sub controlul forțelor ruse și cecene. 

Tolănit într-o canapea, într-un decor luxos, Kadîrov afirmă „că oamenilor trebuie să li se spună adevărul”. 

„Chiar acum mă uit, don, la Rossiya-24. Vorbesc despre Severodoneţk. Ei spun că aproximativ 30% a fost eliberat, don, sau 20%. Partea rezidențială este complet, don, sub controlul luptătorilor noștri și cei care, don, sunt departe de Severodoneţk, don, la cel puțin 160 de kilometri, ei sunt cei care, don, fac aceste reportaje live, don. Acestea sunt minciuni! Da, în partea industrială a orașului, don, câțiva șaitani au rămas, don. Acolo a fost o explozie mare și noi, don, verificăm ce urmează, don. Așa că, verificați ce spuneți, don. Oamenilor trebuie să li se spună adevărul și să nu fie mințiți, don”, a spus liderul cecen.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cu o zi în urmă, un grup mic de luptători ceceni, aliați ai forțelor ruse, s-au filmat într-o zonă din centrul orașului Severodonețk, asediat de armata lui Putin. Cucerirea localității din regiunea Lugansk din estul Ucrainei a devenit principalul obiectiv al rușilor din ultima săptămână.

În videoclipul publicat pe rețelele sociale, cinci luptători pot fi văzuți mergând pe străzi și vorbind cu locuitorii orașului. Luptătorii lui Kadîrov susțin că orașul a fost „eliberat”, scrie Sky News.

„Situația din Severodonețk - sectorul rezidențial este complet sub control. Ne deplasăm de-a lungul străzii principale, îndreptându-ne către zona industrială. În general, totul este sub control. Puteți aduce în liniște ajutor umanitar pentru civili”, spun cecenii.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri