Kim Jong Un s-a plimbat cu limuzina primită de la Putin

Data publicării:
kim jon un coboara din limuzina
Putin i-a făcut cadou lui Kim o limuzină Aurus. Foto: Profimedia Images

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a mers public cu mașina primită de la preşedintele rus Vladimir Putin ca „dovadă clară” a întăririi prieteniei dintre cele două ţări, a informat sâmbătă presa de stat de la Phenian.

Phenianul şi Moscova au strâns legăturille de când Kim s-a întâlnit cu Putin în Rusia, în septembrie, şi au promis că vor aprofunda relaţiile militare. Ei resping acuzaţiile occidentale conform cărora Coreea de Nord furnizează Rusiei obuze de artilerie şi rachete folosite la invadarea Ucrainei.

Plimbarea lui Kim vineri, cu limuzina rusă Aurus, este „dovada clară a prieteniei RPDC - Rusia, care se dezvoltă într-un mod cuprinzător la un nou nivel superior”, a declarat sora liderului Kim Yo Jong, potrivit presei de stat, preluată de Reuters și News.ro.

Kim Jong Un a supravegheat vineri exerciţiile militare aeriene şi a îndemnat la o pregătire „realistă” pentru război, după ce exerciţiile anuale comune care implică Coreea de Sud şi Statele Unite s-au încheiat în această săptămână.

„Numai antrenamentul realist legat în mod direct de război poate pregăti soldaţii ca luptători adevăraţi”, a declarat Kim, potrivit presei de stat.

Exerciţiile comune Coreea de Sud-SUA au fost primele de când Phenianul a renunţat, în noiembrie, la un pact militar intercoreean din 2018, menit să reducă tensiunile.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri