Liderul iliberal al Ungariei, Viktor Orban, își declară sprijinul pentru realegerea lui Donald Trump

Data publicării:
Președintele Donald Trump îi întinde mâna liderului ungar Viktor Orban, în timpul unei vizite a celui din urmă la Casa Albă.
Președintele Donald Trump îi întinde mâna liderului ungar Viktor Orban, în timpul unei vizite a celui din urmă la Casa Albă. Foto: Getty Images

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat că își oferă sprijinul pentru președintele american Donald Trump, în eforturile sale de a fi reales pentru al doilea mandat la Casa Albă la alegerile prezidențiale care vor avea loc în luna noiembrie, relatează Agerpres.

„Susţinem victoria lui Donald Trump, deoarece cunoaştem bine diplomaţia guvernelor democrate americane, bazată pe imperialism moral. Am fost forţaţi să-l probăm înainte, nu ne-a plăcut, nu vrem să se repete”, a spus Viktor Orban.

La Budapesta vor avea loc alegeri parlamentare la începutul anului 2022, acestea fiind o provocare pentru liderul ungar a cărui guvernare care se întinde pe un deceniu suferă de pe urma impactului economic și social al pandemiei de coronavirus. 

Ungaria şi alte ţări din Europa Centrală vor plasa eficienţa economică deasupra politicilor Uniunii Europene precum „obiectivele climatice ridicate la absurditate, o Europă socială, un cod fiscal comun şi o societate multiculturală”, a adăugat premierul ungar.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri