Twitter a suspendat un cont fals atribuit Ayatollah-ului Iranului unde apăruse o imagine cu Trump și textul „Răzbunarea e inevitabilă”

Data actualizării: Data publicării:
trump
Sursa foto: Twitter

UPDATE: Twitter a suspendat un cont fals atribuit liderului suprem religios din Iran, ayatallah-ul Khamenei, după ce pe acesta ar fi apărut o imagine și un mesaj de amenințare la adresa fostului lider american Donald Trump, informează Reuters.


Pe contul de Twitter a liderului suprem religios din Iran, Ali Khamenei, a apărut un mesaj prin care acesta pare să ceară un atac asupra fostului președinte SUA, Donald Trump, drept răzbunare pentru uciderea comandantului său militar, generalul Qasem Soleimani, în 2020, informează BBC.

Postarea de pe Twitter conține o imagine cu un bărbat care pare să fie fostul lider american în timp ce joacă golf, în umbra unui avion de război sau a unei drone de mari dimensiuni. "Răzbunarea este inevitabilă", scrie alături de imagine.

Unii utilizatori de Twitter au cerut rețelei de socializare să suspende contul lui Ayatollah-ului Khamenei. Twitter a suspendat contul lui Trump la începutul lunii ianuarie, după ce fostul președinte a publicat mesaje care ar fi încurajat violențele asupra clădirii Capitoliului american.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Generalul Qasem Soleimani a fost asasinat de o dronă americană în apropierea aeroportului din Bagdad, Irak, în 2020. Atunci, Donald Trump a spus că generalul iranian era "direct sau indirect responsabil de moartea a milioane de oameni".

Iranul a răspuns lansând mai multe rachete asupra unei baze militare irakiene care găzduia soldați americani și a avertizat cu noi atacuri, Ayatollah-ul Khamenei spunând că "o răzbunare dură îi așteaptă pe criminali".

În ultima postare pe Twitter, scrisă în Farsi, cuvântul "răzbunare" este scris cu roșu și restul mesajului este: "Ucigașul lui Soleimani și cine ordonat crima va trebuie să platească".

Twitter a eliminat la începutul lunii ianuarie un mesaj de pe contul liderului suprem religios din Iran - neverificat, însă considerat a fi asociat cu Khamenei - care spune că vaccinurile dezvoltate în SUA și Marea Britanie nu sunt de încredere.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri