Locuitorii din Mariupol au început să moară de foame și de sete. Viceprimar: „Unele mame nu au lapte și nu-și pot hrăni copiii”

Data publicării:
fenmeie din mariupol plange in casa distrusa de bombe
Locuitorii din Mariupol se adăpostesc în subsoluri, fără apă și mâncare, și au ajuns la limita rezistenței. Foto: Profimedia

Viceprimarul orașului Mariupol a declarat că oamenii încep să moară de foame și deshidratare, în condițiile în care rezervele de mâncare și apă se împuținează, iar accesul ajutoarelor umanitare în oraș este blocat, scrie BBC.   

„Unii oameni mor de deshidratare și de foame. Alții mor pentru că nu au medicamente, insulină... Pentru că nu au acces la asistență medicală”, a declarat viceprimarul Serghei Orlov pentru BBC.

„Unele mame nu au lapte și nu-și pot hrăni copiii. Ce pot să facă? Nu știu. Nu se găsește mâncare pentru copii deloc în oraș.”

Mariupol este sub asediu din primele zile ale războiului și a ajuns o ruină, cu cartiere întregi distruse. Serghei Orlov spune că 70% din spitalele orașului au fost „ditruse de bombe”.

Comunicațiile cu orașul sunt dificile, iar informațiile sunt dificil de verificat independent, precizează BBC.

Localnicii își petrec cea mai mare parte a timpului în adăposturi și subsoluri, fără electricitate, apă sau gaz.

„Oamenii încearcă orice ca să supraviețuiască. Împart mâncarea, apa, strâng lemne și gătesc în stradă”, a mai spus Orlov.

Peste 100.000 de oameni au rămas blocați în Mariupol. Eforturile de a organiza evacuări pe scară largă a civililor au eșuat, deși mii de locuitori au reușit să părăsească orașul în ultimele zile, cu mașinile proprii.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri