Lukașenko spune că de 30 de ani se pregătește de război zi de zi

Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, îmbrăcat în uniformă militară
Foto: Profimedia Images

Pacea din Belarus este rezultatul muncii de zi cu zi care nu este întotdeauna vizibilă, dar implică eforturi extraordinare, a declarat președintele belarus Aleksandr Lukașenko, scrie agenția națională de presă BelTA. El a adăugat că în fiecare zi de aproape 30 de ani s-a pregătit de război.

Lukașenko a participat la o ceremonia de înaintare în grad a unor ofițeri.

„Este deja o tradiție să ne întâlnim înainte de Ziua Independenței. Ei (generalii armatei – n.r.) acționează cu cea mai mare responsabilitate pentru viitorul țării, pentru menținerea păcii pe pământul nostru și a securității poporului belarus. Locuitorii din Belarusul de azi au avut noroc că s-au născut și trăiesc sub un cer liniștit. Cu toate acestea, militarii ca noi sunt foarte conștienți de faptul că o viață pașnică este rezultatul muncii zilnice minuțioase”, a subliniat Aleksandr Lukașenko.

Acest lucru nu este întotdeauna vizibil, dar necesită eforturi uriașe, iar uneori este o muncă foarte riscantă, a mai spus el.

„Sunteți oameni inteligenți, aproape toți citiți mesaje, diverse articole critice care mă învinuiesc că mă pregătesc pentru război. În fiecare zi de aproape 30 de ani, m-am pregătit de război alături de voi Poate de aceea trăim astăzi sub un cer pașnic”, a spus Lukașenko.

El a susținut că Belarus și întreaga lume traversează acum o perioadă extrem de dificilă. „Amenințarea unui nou conflict global nu a fost niciodată atât de reală ca astăzi”, a spus el. „Încearcă încă o dată să ne destabilizeze țara, întreaga noastră regiune, pentru a induce confuzie. Ei vor să-și impună  propriile reguli, să-și stabilească propria ordine din care să nu mai facă parte țările și popoarele noastre”, a mai afirmat Aleksandr Lukașenko.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri