Lupii din Olanda vor fi împușcați cu bile de paintball, pentru că nu se mai tem de oameni

Data actualizării: Data publicării:
lup cenusiu
Lupii din Olanda vor fi împușcați cu bile de paintball, pentru că nu se mai tem de oameni. Foto: Profimedia

Lupii din anumite părți ale Olandei pot fi împușcați cu bile de paintball pentru a-i face mai sălbatici, spun autoritățile citate de BBC. Animalele s-au obișnuit atât de mult cu oamenii, încât ar putea deveni un pericol grav, spun autoritățile.

Decizia guvernului provincial din Arnhem vine după ce o înregistrare video postată pe rețelele sociale arată un lup care se plimbă pe lângă o familie în parcul național Hoge Veluwe din regiune.

Au fost alese bile cu vopsea astfel încât rangerii să poată vedea care animale au fost lovite.

Autoritățile speră că acest lucru va face lupii să stea la cel puțin 30 de metri de oameni.

Un purtător de cuvânt al provinciei Arnhem a declarat pentru DutchNews că unul dintre lupi, în special, părea să caute oamenii.

Organizația de mediu Faunabescherming a acuzat însă oficialii parcului că hrănesc lupii. Dacă devin prea blânzi, pot fi clasificați drept „animale cu probleme” și sacrificați.

DutchNews a relatat că proprietarul parcului, baronul van Voorst tot Voorst, neagă acuzațiile. Acesta a spus însă anterior că locul lupilor nu este în Țările de Jos.

Potrivit unui raport publicat în iunie, în țară trăiesc în jur de 20 de lupi adulți.

Anunțul guvernului local nu înseamnă că oricine are un pistol de paintball se poate îndrepta spre parc și poate începe să tragă în lupi. Vor fi persoane autorizate care să facă acest lucru.

Deocamdată nu a fost stabilită o dată pentru aplicarea măsurii.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri