Galerie Foto Luptătorul de la Azovstal care a impresionat lumea cu fotografiile din oțelăria bombardată se întoarce în armată. Cum arată acum Dmitro

Data actualizării: Data publicării:
azovstal-dmitro
Imagini surprinse de Dmitro Kozatski în combinatul Azovstal din Mariupol. Foto: Dmitro Kozatski

Dmitro Kozatski, autorul fotografiilor de la Azovstal care au făcut înconjurul lumii și unul dintre apărătorii oțelăriei din Mariupol, a anunțat că s-a întors în armată.

„Astăzi este prima zi în care m-am întors în serviciul militar”, a scris Dmitro pe contul său de Twitter, unde a publicat în luna aprilie poze cu apărătorii uzinei din orașul-port Mariupol.

Ucraineanul a postat o fotografie în care apare purtând un tricou cu sigla Departamentului de Stat al SUA. Dmitro Kozatski pare mult mai slab decât era înainte de a fi luat prizonier de către ruși.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dmitro a fost eliberat la sfârșitul lunii septembrie, alături de Mihailo Dianov, a cărui imagine a devenit simbolul rezistenței la Azovstal. La fel ca Mihailo, Dmitro este extrem de slab după ce a fost prizonier la ruși timp de mai bine de 4 luni. 

Dmitro a devenit cunoscut în toată lumea după ce a realizat o serie de fotografii emoționante în timp ce apăra combinatul de la Azovstal din Mariupol. Când luptătorii de la oțelărie s-au predat, a ajuns prizonierul forțelor proruse din Donețk.

Dmitro Kozatski, înainte de asediul rușilor asupra uzinei Azovstal. Foto: Twitter
Dmitro Kozatski, înainte de asediul rușilor asupra uzinei Azovstal. Foto: Twitter

„Ei bine, asta-i tot. Vă mulțumesc din adăposturile din Azovstal - locul morții mele și al vieții mele”, a scris el în mesajul care a însoțit ultimele fotografii făcute în oțelăria din Mariupol, înainte de a fi luat prizonier. 

După ce luni de zile nu s-a mai știut nimic despre soarta sa, lui Kozatski i s-a permis abia în august să își sune familia să îi anunțe că este în viață.

În 22 septembrie, în cadrul unui schimb de prizonieri, Dmitro a fost eliberat, alături de alți 214 militari ucraineni. A fost cel mai mare schimb de prizonieri agreat de Ucraina și Rusia.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri