Macron le-a cerut miniștrilor săi din noul guvern să fie „revoluţionari”

Data publicării:
Emmanuel Macron cu membri ai guvernului francez
Foto: Profimedia Images

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, le-a cerut, vineri, membrilor guvernului Gabriel Attal, numit joi, să fie „revoluţionari” şi să producă rezultate.

„Vă cer solidaritate şi viteză, care sunt condiţia eficacităţii”, a spus Macron în timpul primei şedinţe a echipei noului premier, cel mai tânăr prim-ministru din istoria Franţei. „Aştept de la dumneavoastră rezultate, alte rezultate şi mereu mai multe rezultate”, a spus Macron.

„Acest guvern va fi cel al disciplinei republicane. Nu vreau miniştri care administrează, vreau miniştri care acţionează. Nu vreau gestionari, vreau revoluţionari”, a insistat preşedintele francez.

O echipă restrânsă de 14 miniştri, cea mai tânără din istoria celei de-A Cincea Republici, a fost anunţată, joi, la Paris. Ea va fi completată, săptămâna viitoare, de o listă adiţională cu miniştri delegaţi şi secretari de stat.

Preşedintele Macron se va exprima public la începutul săptămânii viitoare, probabil în cadrul unei conferinţe de presă, când va prezenta „foaia de parcurs” pentru continuarea celui de-al doilea său mandat la conducerea Franţei.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri