MAE: Un al doilea român cu dublă cetățenie este dat dispărut din Israel

Data actualizării: Data publicării:
Afișe cu mesaje pentru recuperarea persoanelor dispărute din Israel, lipite de protestatari în Tel Aviv
Afișe cu mesaje pentru recuperarea persoanelor dispărute din Israel, lipite de protestatari în Tel Aviv. Foto: Profimedia Images

Ministerul Afacerilor Externe a transmis joi că autoritățile israeliene au informat cu privire la dispariția a încă unei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Israel. Este a doua persoană cu cetățenie atât israeliană cât și română care a fost dată dispărută. Alți patru cetățeni cu dublă cetățenie au decedat de la începutul atacului Hamas împotriva Israelului. 

„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că autoritățile israeliene au informat cu privire la dispariția a încă unei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel. 

Până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa nu au recepționat solicitări de sprijin consular privind dispariția sau decesul altor cetățeni români în Statul Israel și mențin în permanență contactul cu autoritățile israeliene.  

Astfel, până la acest moment, potrivit informațiilor transmise de către autoritățile israeliene, patru cetățeni cu dublă cetățenie israeliano-română au decedat și două sunt notificate ca dispărute”, arată un comunicat MAE.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri