Video Maia Sandu îndeamnă la solidaritate: Ucraina e prietenul nostru. Nu lăsați informațiile false să vă otrăvească viața  

Data actualizării: Data publicării:
maia sandu
Maia Sandu îndeamnă la solidaritate: Ucraina e prietenul nostru. FOTO: Facebook

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut un apel la solidaritate, și a apreciat rapiditatea cu care s-au mobilizat cetățenii, autoritățile și oamenii de afaceri față de ucrainenii care au fugit de război și au ajuns la granițe. Ea a spus că vor fi primiți în Republica Moldova toți cei care vor cere ajutor, indiferent cât de mulți vor fi. Pe de altă parte, ea a făcut un apel către oameni să se informeze din surse verificate și să nu se lase influențați de informațiile false.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Autoritățile Republicii Moldova s-au mobilizat rapid și lucrează în regim de alertă. Continuăm să monitorizăm în de aproape evoluțiile războiului din Ucraina, inclusiv evoluția situației în raioanele de nord și sud ale Republicii Moldova (...)

Ieri dimineață ne-am trezit într-o lume nouă, mai violentă, mai incertă, mai instabilă. O lume în care războiul neprovocat este posibil și face victime chiar în apropierea frontierelor noastre. Este în mod cert o lume în care speram că nu o să ajungem să trăim vreodată.

Autoritățile Republicii Moldova s-au mobilizat rapid și lucrează în regim de alertă.

Continuăm să monitorizăm în de aproape evoluțiile războiului din Ucraina, inclusiv evoluția situației în raioanele de nord și sud ale Republicii Moldova, unde impactul a fost imediat prin sosirea unui număr neobișnuit de mare de solicitări de intrare în țară.

În vremuri grele reacționăm calm și cu responsabilitate pentru a oferi siguranță cetățenilor noștri.

Astăzi trebuie să fim cu toții solidari cu ucrainenii. Republica Moldova a arătat că este alături de oamenii din Ucraina care au nevoie de ajutorul nostru. Instituțiile statului sunt gata să ajute persoanele din Ucraina care nu au pe nimeni în țara noastră", a spus Maia Sandu, întro conferință de presă.

Președinta a mulțumit cetățenilor pentru receptivitate și angajaților pentru serviciul oferit: "În vremuri tulburi trebuie să putem conta unii pe alții. Sunt mândră de voi. Ucraina este prietenul nostru. Sunt momente cumplite pentru cei aflați în urgie. Vă îndemn să vă informați din surse verificate, nu lăsați informațiile false să vă otrăvească viața, să fim constructivi, mobilizați și solidari. Sunt convinsă că vom ieși cu capul sus și din această criză".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri