Maia Sandu și Volodimir Zelenski au vorbit despre racheta rusă căzută la Naslavcea

Data publicării:
Maia Sandu și Zelenski
Maia Sandu și Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, au discutat, joi, la telefon, despre provocările energetice și de securitate prin care trec cele două țări, dar și de racheta rusă căzută pe teritoriul Moldovei, după ce a fost doborâtă de apărarea antiaeriană ucraineană, potrivit Deschide.md.

„Am discutat cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, despre provocările actuale în materie de energie și securitate pentru țările noastre. Ea a povestit despre teroarea aeriană rusă, care acum a afectat și Moldova. Am făcut schimb de păreri cu privire la căderea rachetei pe teritoriul său (n.r. – Republicii Moldova)”, a spus Volodimir Zelenski pe Twitter.

Maia Sandu s-a aflat joi într-o vizită la Naslavcea, satul din nordul R. Moldova unde au căzut fragmentele unei rachete ruse pe 31 octombrie.

Luni dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în zona de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la granița cu Ucraina. Nu au fost înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

În urma incidentului, relațiile dintre Republica Moldova și Rusia au devenit și mai tensionate, autoritățile de la Chișinău anunțând expulzarea unui diplomat rus de la ambasada Moscovei.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri