Video Mama lui Navalnîi spune că a văzut trupul fiului său, dar acuză că e amenințată: „Vor să îl îngroape în secret”

Data actualizării: Data publicării:
mama lui navlanii
Mama lui Aleksei Navlanîi spune că este amenințată și șantajată de anchetatorii ruși. Foto: Captură video

Mama opozantului rus Aleksei Navalnîi spune că a fost lăsată să vadă trupul neînsuflețit al fiului său, la morga spitalului din Salekhard, însă autoritățile ruse au amenințat-o și i-au cerut să fie de acord cu înmormântarea în secret a lui Navlanîi. „Vor să mă ducă la marginea unui cimitir, la un mormânt proaspăt și să îmi spună: uite, aici e îngropat Aleksei”, spune mama opozantului rus, mort într-o închisoare din Siberia.

Ludmila Navalnaia a publicat un mesaj video în care vorbește despre presiunile la care este supusă. Potrivit acesteia, chiar de față cu ea, anchetatorii și criminaliștii ar fi primit telefoane direct de la Kremlin sau din aparatul central de stat.

„Înregistrez acest video pentru că ei au început să mă amenințe. Privindu-mă în ochi, ei mă amenință: dacă nu sunt de acord cu înmormântarea secretă, ei vor face ceva cu trupul lui Aleksei. Unul dintre anchetatori mi-a spus direct: Timpul trece în defavoarea dumneavoastră, trupul se descompune”, spune aceasta.

Ce spune mama lui Navalnîi: „M-au dus pe ascuns în morgă unde mi l-au arătat pe Aleksei”

Mama lui Aleksei Navlanîi spune că nu vrea „condiții speciale”: „Cer să îmi dați imediat corpul fiului meu”.

„Doar ce am ieșit din clădirea procuraturii Solehar. Aproape 24 de ore am stat acolo singură cu anchetatorii și criminaliștii. Avocatului i s-a permis să intre abia astăzi, după prânz. Ei m-au dus pe ascuns în morgă unde mi l-au arătat pe Aleksei.

Ei declară că știu cauza morții și că au gata toate documentele juridice și medicale pe care eu le-am văzut iar certificatul medical de deces l-am și semnat.

Conform legii, ei ar fi trebuit să îmi fi dat trupul lui Aleksei imediat, dar n-au făcut-o. În loc de asta, ei mă șantajează și îmi pun condiții unde și cum trebuie să fie înmormântat Aleksei.

Este ilegal, chiar de față cu mine ei au primit ordine, ori direct din Kremlin, ori din aparatul central.

Ei vor ca înmormântarea să fie în secret, fără să îmi iau adio. Ei vor să mă ducă la marginea unui cimitir, la un mormânt proaspăt și să îmi spună: uite, aici e îngropat Aleksei.

Eu nu sunt de acord cu asta. Eu vreau ca vouă, celor cărora le-a fost apropiat Aleksei, să aveți posibilitatea să vă luați adio de la el.

Eu înregistrez acest video pentru că ei au început să mă amenințe. Privindu-mă în ochi, ei mă amenință: dacă nu sunt de acord cu înmormântarea secretă, ei vor face ceva cu trupul lui Aleksei. Unul dintre anchetatori mi-a spus direct: Timpul trece în defavoarea dumneavoastră, trupul se descompune.

Nu vreau condiții speciale, vrea ca totul să fie făcut conform legii. Cer să îmi dați imediat corpul fiului meu”, a transmis, într-un mesaj video, Ludmila Navalnaia.

Citește și Putin l-a ridicat în grad pe unul dintre torționarii lui Aleksei Navalnîi. „O recompensă pentru tortură și crimă”

Editor : A.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri