Manevre aeriene de amploare în sudul Rusiei

Data publicării:
turcia avion de vanatoare 1

Toate forțele aeriene și sistemele de apărare antiaeriană din sudul Rusiei au fost plasate luni în stare de alertă maximă în cadrul unei inspecții neanunțate, a declarat pentru RIA Novosti purtătorul de cuvânt al Districtului militar Sud, Vadim Astafiev, relatează Agerpres.

avion rusesc de vanatoare MiG-31
Foto: Shutterstock

"Au fost plasate în stare de alertă de luptă structurile aeriene, unitățile militare și forțele antiaeriene" din regiunile Rostov (la frontiera cu Ucraina), Volgograd, Krasnodar, Stavropol, Osetia de Nord și Crimeea.

Această inspecție a forțelor aeriene din Districtul militar Sud intervine la ordinul șefului Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, și este destinată să demonstreze gradul de pregătire al avioanelor, al piloților și al tehnicienilor de la sol.

În cadrul manevrelor desfășurate cu această ocazie vor fi organizate exerciții tactice la diferite nivele, a menționat purtătorul de cuvânt citat, fără să precizeze cât vor dura aceste manevre.

Postul de televiziune al armatei ruse "Zvezda" a relatat că, în cursul aplicațiilor de luni, un avion de vânătoare Su-30 SM din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră a doborât o rachetă de croazieră a unui inamic imaginar deasupra Mării Negre.

Precedenta inspecție în Districtul militar Sud a avut loc la 13 martie și a implicat circa 6.000 de militari și 1.500 de echipamente.

În același timp, Rusia a anunțat luni că două noi submarine ale sale — "Kolpino" și "Veliki Novgorod" — sunt așteptate în Marea Mediterană pentru a se alătura flotilei ruse care staționează permanent aici.

Cele două submarine aparțin Flotei Rusiei din Marea Neagră, cu baza la Sevastopol, în Crimeea. Submarinele "Kolpino" și "Veliki Novgorod" fac parte din proiectul 636.3 "Varșavianka", cu propulsie diesel-electrică, fiind dificil de reperat datorită zgomotului redus în timpul deplasării. Submarinele sunt capabile în același timp să detecteze nave inamice și să lanseze atacuri cu rachete de croazieră antinavale, scrie sursa citată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri