1.100 de minori români au fost reținuți pentru furt, în Madrid, anul acesta

Data publicării:
1100 de retineri de minori 1

FOTO La Razon

Conform cotinianului La Razon, polițiștii din capitala Spaniei au făcut nu mai puțin de 1.100 de rețineri temporare ale unor minori originari din România, care se ocupă cu furtul de telefoane și portofele în zona centrala a Madridului, transmite corespondentul Digi24 Madrid, Ciprian Bălțoiu.

În articolul din „La Razon” este prezentată în desfășurare ruta de acțiune a minorilor români de etnie romă , care în fiecare dimineață pleacă din zona de cocioabe unde trăiesc cu familiile lor, lângă autostrada A3. Ei ajung mai întâi în zona gării Atocha și a muzeelor din zonă, unde supraveghează orice neatenție a turiștilor care vin să viziteze muzeele din zonă.

Apoi trec pe Paseo del Prado, prin fața muzeului Regina Sofia, unde zi de zi sute de turiști așteaptă să poată intra în muzeu. Prefacându-se interesați de arhitectura zonei, tinerii înconjoară victimele pe care le lasă în scurt timp fără portofele sau telefoane.Traseul zilnic al micilor infractori continuă în zona Camerei Deputaților din Piața Neptun. Apoi se orientează către Gran Via și piețele aglomerate din centrul Madridului.

La Razon scrie că totul este foarte bine organizat. Fiecare membru al bandei organizate știe foarte bine ce are de făcut, așa cum sunt și alții al căror rol este doar colectarea lucrurilor furate, astfel încât, în cazul unei rețineri de către poliție, bunurile să nu fie găsite asupra lor.

Legea penală din Spania nu consideră drept infracțiune furtul al cărei valoare este de sub 400 de euro. Așa că, de fiecare dată, micii hoți scapă și își reiau activitatea. Acum doi ani, o tânără de 15 ani din Fetești a stabilit un record de 200 de rețineri într-un singur an, plecând în România cu o săptămână înainte să împlinească 16 ani, vârstă de la care poliția spaniolă ar fi putut să o rețină și să o interneze într-un centru pentru minori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri