17 români, arestaţi pentru trafic de persoane în Austria și Ungaria

Data publicării:
imigranti refugiati - GettyImages - 27 august 15 1

Foto: Gulliver / Getty Images

Actualizare 07.10. În plin scandal legat de valurile de imigranţi care bat la porţile Europei, 17 români au fost arestaţi în Ungaria şi Austria, acuzaţi de trafic de persoane. Cinci dintre ei, printre care şi o femeie, au fost prinşi de poliţie pe o autostradă din Austria, în timp ce transportau 33 de cetăţeni afgani şi irakieni într-un camion frigorific. Refugiaţii erau înghesuiţi într-un spaţiu de 8 metri pătraţi şi au fost găsiţi într-o stare jalnică, deshidrataţi şi înfometaţi.

Celelalte 12 călăuze din România, reţinute de această dată de poliţia maghiară, au fost prinse în Budapesta în urma unor descinderi. Ele voiau să transporte 100 de refugiaţi sirieni către graniţa cu Austria. În maşinile lor au fost găsite zeci de mii de euro - bani încasaţi de la imigranţi, iar autoturismele le-au fost confiscate. 


Cinci români au fost arestaţi, fiind prinşi de poliţie pe autostrada A4 în Austria. Sunt acuzaţi că ar fi fost călăuzele unor refugiaţi din Irak şi Afganistan.

Austria: Zeci de refugiați, găsiți morți într-un camion abandonat. Camionul ar fi fost înmatriculat de un român

Autorităţile austriece au interceptat mai multe transporturi cu refugiaţi în ultimele 24 de ore.

Totodată, Poliţia Naţională din Ungaria a comunicat că în Budapesta, doar în cursul nopţii trecute, au fost arestate 21 de călăuze, din care 16 sunt cetăţeni români, a transmis Balazs Barabas, corespondent Digi24 în Ungaria.

Românii încercau să treacă spre Austria, cel mai probabil, aproape 100 de refugiaţi.

Aceştia transportau în maşini persoane provenind mai ales din Siria. În maşini au fost găsite zeci de mii de euro.

Călăuzele au fost arestate, iar maşinile au fost confiscate, fiind demarate procedurile judiciare pentru a se stabili de unde veneau şi cât de mare e reţeaua din care fac parte.

Românii riscă închisoare de la 2 la 8 ani, în Ungaria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri