2017, un an bun pentru bogați

Data publicării:
bani

Anul acesta, cei mai bogați oameni din lume au devenit și mai bogați... 2017 le-a priit chiar mai mult decât anul precedent. Averile primilor 440 de miliardari ai lumii încheie anul cu un plus de o mie de miliarde de dolari.

Jeff Bezos este aparent cel mai norocos miliardar sau cel mai priceput. Averea sa, cea mai mare din lume - 99,6 miliarde de dolari, a crescut anul acesta cu 34 de miliarde. Numele lui şi câştigurile fabuloase sunt legate de înfiinţarea celui mai mare magazin online, Amazon. Între timp şi-a mai trecut în palmares o companie aerospaţială şi reputatul cotidianul The Washington Post.

Pe locul doi în topul Bloomberg urmează Bill Gates de la Microsoft cu o avere de 91,3 miliarde de dolari. Anul acesta n-a câştigat foarte mult, 9 miliarde, dar rămâne pe locul doi graţie averii fabuloase acumulate în ultimele decenii.

Top trei superbogaţi este completat cu un alt nume familiar în lumea afacerilor. Vorbim de Waren Buffet, cu 85 de miliarde de dolari. El a adăugat, în ultimul an, 12 miliarde averii sale fabuloase.

Am ajuns la locul 4, Amancio Ortega. Primul non-american din listă, este spaniolul care deţine imperiul textil Inditex. El are o avere 75,5 de miliarde de dolari, cu 3 miliarde şi jumătate mai mult decât în 2016.

În fine, pe locul cinci regăsim din nou un american. Patronul Facebook, Mark Zuckerberg, deţine o avere de 72,6 miliarde de dolari. 22 de miliarde sunt doar surplusul din 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri