50 de ani de mister și speculații. Cine l-a împușcat pe John F. Kennedy?

Data publicării:
kennedy

Au trecut 50 de ani de la scenele care au amuţit o lume întreagă. Ancheta a stabilit oficial că Lee Harvey Oswald, un simpatizant comunist, a fost cel care l-a împuşcat pe John F. Kennedy. Cum acesta a negat acuzaţiile şi nici nu a apucat să fie judecat, pentru că a fost ucis înainte de proces, adepţii teoriei conspiraţiei nu cred în versiunea oficială. Un studiu Gallup arată că 61 % dintre americani resping rezultatul anchetei.

„Chiar nu ştiu dacă Oswald l-a ucis sau nu, dar dacă el a făcut-o, nu a fost decât un pion într-un complot”, spune o femeie.

Cine l-ar fi vrut mort pe preşedintele John F. Kennedy? Unii americani cred că CIA a pus la cale asasinatul. „Guvernul avea destule instrumente să facă asta. Unul dintre ele era o divizie a CIA care îl ura pe preşedintele Kennedy. Era în război cu el”, subliniază Robert Groden, adept al teoriei conspiraţiilor.

Alţii nu ştiu exact cine ar putea fi responsabil pentru această crimă, dar sunt convinşi că Lee Harvey Oswald nu a acţionat singur şi că nu el a fost cel care a tras glonţul fatal.

„Cred că lucra pentru cineva, se poate să fi fost guvernul american sau Cuba sau mafia”, spune un alt bărbat.

Şi mai este omul cu umbrela, singurul individ care în acea frumoasă zi de 22 noiembrie avea o umbrelă cu el şi a deschis-o chiar în momentul în care pe lângă el a trecut maşina decapotabilă cu preşedintele. Umbrela ar fi fost de fapt o armă, cu care acest individ l-ar fi împuşcat pe JF Kennedy. Ipoteza, mult mediatizată la acea vreme, nu a schimbat cu nimic rezultatul anchetei oficiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri