Adolescentul palestinian bătut de militarii israelieni este arestat la domiciliu

Data publicării:
Clipboard 01 2

Adolescentul palestinian bătut de militarii israelieni a fost eliberat din închisoare, dar plasat în arest la domiciliu. Tânărul are cetăţenie americană şi se afla la Ierusalim în vacanţă la rude. Ca umare a incidentului, oficialii de la Washington au cerut explicaţii din partea autorităţilor israeliene.

După ce a ieşit din închisoare, adolescentul palestinian bătut de doi militari israelieni le-a povestit jurnaliştilor ce s-a întâmplat: „Am fost atacat dintr-o parte. Am auzit apoi pe cineva strigând. S-au năpustit asupra mea, iar eu mi-am pierdut cunoştinţa şi m-am trezit la spital”, spune Tariq Abu Khdeir.

Tânărul de 15 ani, care are cetăţenie americană, susţine că nu ştie de ce a fost bătut, conform discuţiei cu ziariştii:

- De ce te-au atacat?

- Nu ştiu. Că fugeam.

- Au zis că ai aruncat cu pietre sau ceva de genul acesta.

- Nu, nu. Eu am sărit un gard şi am încercat să fug pentru că am văzut pe cineva care alerga spre mine. Şi am încercat să scap”, spune tânărul.

Soldaţii israelieni l-au lovit minute bune pe băiat fără să ştie că sunt filmaţi dintr-o casă din apropiere. Înregistrarea, realizată joi, a fost dată publicităţii de un post de televiziune palestinian.

Incidentul a declanşat furia palestinienilor, în timp ce oficialii israelieni au îndemnat la calm.

I-am cerut domnului Ban Ki Moon (secretarul general ONU - n.red.) să formeze o comisie de investigaţie care să ancheteze crimele comise împotriva poporului nostru”, a spus Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene.

Experienţa ne-a demonstrat că în astfel de momente trebuie să acţionăm responsabil şi să gândim limpede”, a replicat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Tânărul bătut de militarii israelieni este vărul palestinianului ucis într-o pădure de la marginea Ierusalimului. În urma autopsiei s-a stabilit că acesta a fost lovit în cap şi apoi ars de viu, iar poliţia israeliană a arestat şase suspecţi, care fac parte dintr-o organizaţie extremistă.

Toate aceste incidente au reaprins tensiunile dintre israelieni şi palestinieni, iar întreaga săptămână a fost marcată de violenţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri