Angelina Jolie a vizitat o tabără de refugiați din Turcia. Mesajul vedetei către bogații lumii

Data publicării:
angie

Angelina Jolie şi fiica ei Shiloh au vizitat o tabără de imigranţi sirieni şi irakieni din provincia Mardin din sud-estul Turciei, de Ziua Internaţională a Refugiaţilor. La conferinţa de presă, actriţa a tras semnalul de alarmă privind implicaţiile crizei refugiaţilor.

Angelina Jolie, Ambasador ONU pentru refugiaţi: „Aceasta nu este doar o criză a refugiaţilor, ci o criză a securităţii şi guvernării la nivel global, ce se manifestă în cea mai gravă criză a refugiaţilor din istorie”.

Angelina Jolie a fost însoţită şi de Înaltul Comisar pentru Refugiaţi de la ONU.

Antonio Guterres: „Marcăm Ziua Internaţională a Refugiaţilor în Turcia dintr-un motiv simplu. Turcia este, în prezent, ţara care găzduieşte cei mai mulţi refugiaţi din lume, iar Turcia are o politică foarte generoasă privind graniţele deschise, acordarea de ajutor şi protecţie”.

Angelina Jolie s-a întâlnit şi cu preşedintele Turciei, cu care a discutat despre criza în cea mai mare comunitate de refugiaţi din lume. Cei doi au luat, apoi, cina alături de refugiaţi.

Tabăra vizitată de actriţă găzduieşte mii de imigranţi, ce au lăsat în urmă tot pentru a scăpa de conflictele sângeroase din ţările lor. Aşezarea este practic un câmp acoperit de sute şi sute de corturi în care locuiesc aproximativ două milioane de sirieni. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri