„Atenție la hoții români”. Metoda prin care o bătrână din Germania a fost jefuită de 1 milion de euro

Data publicării:
politia politie politist germania
Foto: Shutterstock

Autoritățile din orașul german Dortmund sunt în alertă după ce o bătrână din oraș a fost păgubită de bunuri în valoare totală de un milion de euro. Autorii s-au dat drept polițiști și au avertizat-o pe femeie că era vizată de „o bandă de hoți români”. În final s-a dovedit că hoții erau chiar ei. Acum, poliția cere ajutorul populației pentru prinderea hoților, întrucât nu este primul caz de acest fel înregistrat în zonă.

Potrivit Ruhr24. de, bandiții au contactat-o telefonic pe femeia de 79 de ani, prezentându-se drept polițiști. I-au spus că tocmai au arestat niște hoți români care acționau în cartier și care vizau persoane în vârstă, cu o situație materială bună.

„Polițiștii” i-au spus femeii că o parte din membrii bandei de hoți români au rămas totuși în libertate și de aceea era necesar să-și pună în loc sigur toate bunurile de valoare din casă. Ca urmare, falșii polițiști i-au recomandat bătrânei să își ducă bunurile de valoare într-un cimitir din estul orașului și să le pună într-un container de gunoi care era sub protecția poliției.

Panicată, femeia nu a stat prea mult pe gânduri și nici măcar nu a verificat toate aceste informații primite prin telefon. S-a dus direct la cimitir ca să-și pună la „adăpost” averea, adică mai multe lingouri din aur, monede din aur și bijuterii, toate în valoare de 1 milion de euro.

Pentru că în acest moment nu există indicii clare privind făptașii, Poliția din Dortmund cere sprijinul populației pentru a-i identifica. Astfel, persoanele care dețin informații despre caz sunt rugate să sune la 0231/132 7441.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri