Barack Obama – ultimul discurs la ONU

Data publicării:
World Leaders Gather In New York For Annual United Nations General Assembly
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 20: U.S. President Barack Obama addresses the United Nations General Assembly at UN headquarters, September 20, 2016 in New York City. According to the UN Secretary-General Ban ki-Moon, the most pressing matter to be discussed at the General Assembly is the world's refugee crisis. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Preşedintele Barack Obama se pregăteşte să îşi încheie mandatul. În urmă cu puţin timp, a pus punct unui capitol. A ţinut ultimul discurs în faţa Adunării Generale a ONU. Barack Obama a făcut un bilanţ al celor opt ani de guvernare a sa, a vorbit de moştenirea pe care o lasă Statelor Unite şi lumii şi a vorbit despre pericolele care ne aşteaptă în viitor. Este la New York şi urmăreşte ce se întâmplă acolo trimisul special Digi24, Sergiu Voicu.

Barack Obama, preşedintele SUA: „Fundamentalismul religios, o politică orientată etnic, naţionalismul agresiv, populismul primitiv, uneori de la extrema stângă, de cele mai multe ori din partea extremei drepte, care caută să restaureze ceea ce ei cred că este era o perioadă mai bună, mai simplă, necontaminată de lumea de afară. Nu putem să ignorăm aceste viziuni. Sunt puternice. Ele reflectă nemulţumirea multora dintre cetăţenii noştri. Nu cred că astfel de viziuni pot asigura securitatea sau prosperitatea pentru o perioadă lungă de timp.”

Premierul Dacian Cioloş reprezintă România la Adunarea Generală a ONU. În cursul zilei de miercuri, şeful Guvernului se va întâlni cu reprezentanţii principalelor organizaţii evreieşti din SUA, cu preşedintele Palestinei şi cu preşedintele Adunării Generale a ONU, ambasadorul Peter Thompson. Apoi, Dacian Cioloş va participa la lucrările celei de a 71-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri