BIZIDAY. Pentagonul trimite antrax prin poștă

Data publicării:
antrax 17 09 2015

Armata americană a fost forțată să recunoască în mai că a făcut o prostie cât se poate de mare: patru angajați dintr-un laborator și 22 de peste ocean au făcut tratament post-expunere după ce armata americană a transmis, fără să vrea, prin curierat, virusul care provoacă antrax. Credeau că tulpinele sunt inactive după tratament cu raze gamma dar, clar nu a fost așa, pentru că un laborator din Maryland care primise proba a anunțat că a găsit bacilul cât se poate de viu. Laboratoarele din Texas, Wisconsin, Delaware, New Jersey, Tennessee, New York, California și Virginia au fost informate, apoi, de greșeală. O probă trimisă unei baze din Coreea de Sud a fost distrusă.

Asta după ce cu câteva luni înainte tot armata recunoscuse că nu a manevrat cum trebuie o probă de ebola și a expus 12 oameni la cel mai periculos virus din istorie.

Informația a atras atunci atenția publicului pentru că nimeni nu putea înțelege cum armata americană ar fi putut trimite prin FedEx antrax în nou state și într-o țară străină.

Dar bomba a venit abia zilele trecute: Centrul de prevenție și control al Bolilor din Statele Unite anchetează manevrarea greșită de către Armata Statelor Unite a virusului care a decimat 60% din populația Europei între secolele 14 și 17 – ciuma.

Au descoperit asta în timp ce anchetau greșeala cu antraxul. O mostră de ciumă a fost găsită într-un frigider în afara zonei sigure pe 17 august. Anchetatorii încearcă să descopere dacă tulpina este infecțioasă după ce armata a zis că nu este. În Statele Unite apar câteva cazuri de ciumă în fiecare an. Dacă este depistată din timp, este tratabilă cu antibiotice.

La nouă laboratoare ale Pentagonului au fost interzise cercetările în bioterorism. Asta,imediat după ce s-a aflat că un alt laborator, de această dată din din Utah nu a păstrat corespunzător probe de antrax timp de 10 ani.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri