Un bărbat a plătit 282.000 dolari pentru o crimă. Misiunea a fost subcontractată, iar asasinul a primit puțini bani și l-a denunțat

Data actualizării: Data publicării:
Ousted Chinese Politician Bo Xilai Trail - Day 2
Foto: Feng Li/Getty Images

O instanță din China a condamnat șase bărbați la pedepse cu închisoarea, pentru rolul lor în tentativa de omor a unui om de afaceri. Fiecare dintre aceștia a fost angajat că omoare același bărbat, dar a pasat crima altcuiva, până când persoana vizată a aflat și s-a dus la poliție, informează CNN.

Totul a început în orașul Nanning în octombrie 2013, când dezvoltatorul imobiliar Tan Youhui a angajat un asasin, pentru a ucide un rival numit Wei.

Bărbatul angajat, Xi Guangan, a primit echivalentul a 282.600 de dolari pentru a-l ucide pe Wei, care intentase un proces companiei angajatorului său.

Xi a luat banii și externalizat sarcina unui alt bărbat, Mo Tianxiang, dar a păstrat jumătate din banii primiți.

Mo a primit 141.300 de dolari, a păstrat o parte din bani, și l-a angajat pe un alt bărbat, Yang Kangsheng, să comită crima. Yang a primit 38.000 de dolari avans și urma să mai primească 70.600 de dolari după îndeplinirea sarcinii.

Yang a păstrat o parte din bani și l-a angajat pe Yang Guangsheng să comită crima. Acesta din urmă a primit 28.000 de dolari, fiindu-i promiși alți 70.600 la îndeplinirea sarcinii. Instanța nu a clarificat dacă cei doi bărbați numiți Yang ar fi înrudiți.

Lanțul de intermediari a mai continuat câteva luni, până când s-a oprit la Ling Xiansi. Acesta a primit 14.000 de dolari pentru a comite crima, a anunțat instanța.

Ling a luat banii, dar nu a vrut să comită crima și s-a dus la victimă, Wei. Presupusul asasin l-a convins pe Wei să îl ajute să însceneze crima, iar apoi a raportat "succesul" mai sus, până când vestea a ajuns la angajatorul inițial, Tan.

Victima Wei s-a dus la poliție, iar întregul lanț de bărbați angajați pentru crimă a fost reținut, inclusiv bărbatul de la care a pornit totul.

Cei șase au fost arestați și acuzați de tentativă de crimă. Tan a primit 5 ani de închisoare pentru angajarea unui asain, în timp ce toți ceilalți au primit pedepse cuprinse între 2 și 4 ani de închisoare într-un tribunal din provincia Guangxi.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri