Cazul bizar al angajaților unei companii aeriene care și-au falsificat moartea pentru bani, dar au continuat să meargă la muncă

Data publicării:
3 insotitoare de bord cu trolere pozate din spate
Însoțitoare de bord FOTO: Getty Images

26 de angajați ai Thai Airways sunt acuzați că și-au întocmit certificate false de deces pentru a încasa ajutoare financiare de la companie. Chiar dacă au fost descoperiți, acești angajați continuă să meargă la muncă și să încaseze salarii, în urma unui artificiu al avocaților care a suspendat procesul de concediere.

În urma unei anchete interne s-a descoperit că membrii unei organizații sindicale au depus la companie certificate false de deces și au încasat ajutoare pentru înmormântare, dintr-un fond special al sindicatului, potrivit Air Live.

„Sindicatul a constatat că numărul membrilor care depun cereri pentru indemnizația de înmormântare a crescut în mod suspect în decursul ultimilor ani”, a declarat reprezentantul sindicatului Weerayut Thuankong.

„Am verificat actele depuse și am constatat că certificatele de deces păreau să fie false. Mai mult, persoanele declarate decedate continuau să vină la muncă", a adăugat el.

Din 2013, această fraudă a costat compania aeriană aproape o jumătate de milion de dolari.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri