Video Ce se va întâmpla cu cei 6 români, aflați pe nava plasată în carantină din cauza coronavirului, odată aduși în țară

Data publicării:
Nava de croazieră Diamond Princess
Nava de croazieră Diamond Princess Foto: wikipedia.org

Şase din cetățenii români aflați pe vasul de croazieră Diamond Princess, plasat în carantină în Japonia din cauza coronavirusului, vor reveni în țară, cel mai probabil, vineri după-amiază.

Ei vor fi preluaţi de statul român cu o aeronavă militară. În momentul în care vor ajunge în România vor fi testați din nou și chiar dacă nu prezintă simptome, vor fi plasați în carantină pentru 14 zile, într-un spațiu pus la dispoziţie de Primăria Capitalei.

Nelu Tătaru, secretar de stat, Ministerul Sănătății: Cei şase români au fost înscriși în evidențele unui transport al Protecţiei Civile Europene, vor fi aduşi cu un avion italian pe un aeroport din Europa, de unde vor fi preluaţi de aeronava Spartan a Ministerului Apărării şi aduşi la Bucureşti. În Capitală vor fi aduşi la Matei Balș, evaluați apoi plasați în zona de carantină. În cazul celor 2 români aduși din Germania, aceeași procedură, același avion Spartan, cu presiune negativă, cu izolare, preluați, evaluați și aduși, dacă sunt în condiții asimptomatice, în centrul de carantină. 

Uniunea Europeană a dispus cofinanţarea repatrierii cetăţenilor statelor membre aflaţi la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, plasat în carantină în Japonia din cauza coronavirusului Covid-19.

Pe vas se aflau și 17 români, 15 membri ai echipajului și doi pasageri. Doi dintre cetățenii români au fost diagnosticați cu coronavirus și au fost duși la un spital din Japonia. Starea lor este bună.

„Uniunea Europeană cofinanţează repatrierea cetăţenilor UE aflaţi la bordul vasului de crozieră Diamond Princess, ancorat în portul japonez Yokohama, prin intermediul zborurilor efectuate de Italia în cadrul Mecanismului UE de Protecţie Civilă”, a anunţat Comisia Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri