Cea mai nouă insulă din lume a apărut în arhipelagul japonez. Primele imagini filmate la fața locului

Data publicării:
insula formata dupa eruptie vulcanica
Cea mai nouă insulă din lume a apărut din mare în largul coastei insulei japoneze Iwo Jima din Oceanul Pacific. FOTO: Japan Maritime Self-Defense Force

Cea mai nouă insulă din lume a apărut din mare în largul coastei insulei japoneze Iwo Jima din Oceanul Pacific.

Agenția de Meteorologie a Japoniei (JMA) a declarat pentru CNN că insula care nu a primit încă un nume a fost formată de o erupție vulcanică submarină.

Ridicarea sa din ocean a fost documentată în imaginile făcute de Forța de Autoapărare Maritimă a țării pe 1 noiembrie.

Fotografiile arată o mică erupție vulcanică în urma căruia un nor întunecat de cenușă se ridică deasupra insulei, care acum face parte din arhipelagul Ogasawara.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

JMA înregistrează activitatea vulcanică în zonă încă de anul trecut, dar Institutul de Cercetare a Cutremurelor de la Universitatea din Tokyo a confirmat că erupția de formare a insulei a avut loc pe 30 octombrie.

Setsuya Nakada, profesor de vulcanologie la Universitatea din Tokyo, a declarat săptămâna aceasta pentru Japan Times că magma s-a format sub apă de ceva timp înainte de a ieși la suprafață.

Insula se află la aproximativ 1.200 de kilometri sud de Japonia continentală și la un kilometru de Iwo Jima, insula care a fost scena unora dintre cele mai aprige bătălii din cel de-al Doilea Război Mondial în Pacific. Pușcașii marini americani au luptat acolo cu zeci de mii de japonezi. În bătălie au murit peste 7.000 de americani și 22.000 de soldați japonezi.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri