Ceremonii false în armata americană. Repatrierea trupurilor soldaților căzuți la datorie, o punere în scenă

Data publicării:
ceremonii

Sicrie goale erau coborâte din avioane defecte, care nu se mai ridicaseră de ani buni de la sol, în timp ce rămăşiţele celor căzuţi pe câmpul de luptă erau ţinute în laboratoare. Până acum, publicul american urmărea cu emoţie ceremoniile în onoarea eroilor, convins fiind că asista la momentul aducerii trupurilor neînsuflețite acasă.

Acum, Pentagonul a recunoscut că rămăşiţele militarilor au stat mai întâi în laboratoare din Honolulu şi abia apoi au revenit pe teritoriul american. Iar avionul din care erau coborâte sicriele sunt, de fapt, scoase din uz. Altfel, ar fi fost nevoie de culoare speciale de zbor. Oficialii militari au recunoscut că au greşit când au indus ideea că este vorba despre o ceremonie de repatriere şi au promis că îi vor schimba numele în ceremonie de omagiere.

Ceremoniile au loc la o bază militară din Hawaii care găzduieşte periodic ceremoniile militare de repatriere a celor căzuţi în cel de Al Doilea Război Mondial şi în războaiele din Coreea şi Vietnam. Există chiar o agenţie specializată în recuperearea trupurilor neînsuflețite ale celor aproximativ 83.000 de victime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri