Sari la conținut

Coreea de Nord taie rațiile de alimente

Rațiile alimentare în Coreea de Nord în trimestrul al treilea au fost de 300 de grame de persoană, pe zi, jumătate din minimul de aproximativ 600 de grame recomandat de ONU, potrivit datelor Programului Alimentar Mondial difuzate miercuri de postul de radio Vocea Americii.

WFP Continue To Fight North Korean Malnutrition

Foto: Gulliver/GettyImages

Rația de alimente este de asemenea mult sub cele 573 de grame (recomandate) pe care Coreea de Nord intenționează să le furnizeze populației”, citează agenția Yonhap dintr-o emisiune recepționată la Seul.

Potrivit Agerpres, rațiile au scăzut cu 17% de la 360 de grame în primul trimestru și cu 19% de la 370 de grame în trimestrul al doilea, afirmă postul de radio menționat.

În paralel, ajutoarele alimentare trimise în octombrie Coreei de Nord de Programul Alimentar Mondial au fost cele mai mari de anul acesta: 2.861 de tone de alimente pentru 792.761 persoane din provincia Hamkyong de Nord, afectată de inundații.

Cantitățile trimise în lunile anterioare au fost de 379 de tone în iulie, 2114 tone în august și 2728 de tone în septembrie.