Cutremur de suprafaţă de magnitudine 6,4 în California. A fost urmat de 73 de replici

Data actualizării: Data publicării:
cutremur seism seismograf shutterstock
Foto: Shutterstock

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 6,4, cel mai puternic din ultimii 20 de ani, a avut loc în această seară în California. Seismul s-a produs la o adâncime de 10,7 kilometri într-o zonă deşertică puţin populată.

La Ridgecrest, aproape de epicentru, au avut loc mai multe incendii, în mai multe orașe a fost întreruptă electricitatea.

Un spital a fost evacuat, se pare pentru că are probleme de structură, iar autorităţile nu vor să rişte viaţa pacienţilor. Mai multe drumuri au fost blocate de stânci, au crăpat sau s-au surpat. Există și informatți potrivit cărora au existat scurgeri de substanțe periculoase.

Cutremurul a fost resimţit puternic la Los Angeles, oraş care se află la 240 de kilometri de epicentru şi unde pământul s-a zguduit câteva secunde bune. Unda s-a propagat şi la Las Vegas şi în statul Nevada.

Cel puțin 73 de replici au avut loc până acum, cea mai mare de 4,6. Locuitorii Californiei, cel mai populat stat american, au fost anunţaţi că ar trebui să se aştepte la mai multe replici, unele chiar de proporții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri