Cutremur puternic în apropiere de Fukushima, la 10 ani de la dezastrul nuclear provocat de seismul din 2011: cel puțin 100 de răniți

Data actualizării: Data publicării:
harta seism japonia
Seism în Japonia. Foto: earthquaketrack.com

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 s-a produs sâmbătă în estul Japoniei, în regiunea Fukushima, la aproape zece ani de la dezastrul nuclear provocat aici de seismul din 2011. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 54 de kilometri, în largul coastelor, însă nu a fost emisă alertă de tsunami.

Institutul american de geofizică USGS a evaluat iniţial cutremurul la o magnitudine de moment de 7,1, reevaluată apoi de autorităţile japoneze la 7,3. Epicentrul cutremurului a fost la 72 km est-nord-est de oraşul Namie. Cutremurul s-a produs la ora locală 23:08 (14:08 GMT).

ACTUALIZARE. Peste 100 de persoane au fost rănite în Japonia în urma cutremurului care a zguduit provincia Fukushima, a anunţat duminică biroul premierului Yoshihide Suga, informează Agerpres.

Cel puţin 96 de persoane au fost rănite în prefecturile Fukushima şi Miyagi şi în regiunea Kanto, care include Tokyo.

Temerile iniţiale privind centrala nucleară Fukushima Daiichi, care a fost lovită de un cutremur puternic şi de un tsunami care a devastat zona în urmă cu zece ani, au fost risipite de operatorul Tepco. Nu există probleme la centrala nucleară, a relatat sâmbătă agenţia de ştiri Kyodo, citând Tepco.

Nu există informaţii privind avarii nici la alte centrale nucleare din regiune care sunt în prezent închise.

Un milion de gospodării au fost afectate, totuși, temporar de întreruperi ale alimentării cu curent electric, inclusiv câteva sute de mii în zona Tokyo.


Știrea inițială:

Seismul s-a produs tot în regiunea Fukushima, la o adâncime de 54 de kilometri, provocând panică în regiune și în capitala Tokyo, la 250 de kilometri distanță.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cutremurul a avut loc la ora 23:08 locală şi a fost resimţit în capitala Tokyo. Nu au fost semnalate pagube majore şi nu a fost emisă o alertă de tsunami. De asemenea, nu sunt informaţii cu privire la posibile nereguli la instalaţia nucleară de la Tokaimura.

În 2011, cutremurul cu magnitudinea 9 a provocat un tsunami de până la 40 de metri, a ucis aproape 18 mii de oameni și a distrus centrala nucleară de la Fukushima, unde a explodat un reactor. Din cauza pierderilor de peste 300 de miliarde de dolari, este considerat cel mai costisitor dezastru natural din istorie.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri