Descoperire macabră de obiecte naziste într-o cameră secretă din Argentina

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Natacha Pisarenko/AP
Foto: Natacha Pisarenko/AP

Poliția argentiniană crede că a descoperit cea mai mare colecție de artefacte naziste din istoria țării.

5472
Foto: Natacha Pisarenko/AP

Descoperirea a fost făcută într-o cameră secretă, din spatele unei biblioteci, dintr-o casă în apropiere de Buenos Aires, în suburbia Becar.

O cutie inscripționată cu semnul zvasticii, conținând mai multe lupe, un bust cu Adol Hilter și un dispozitiv medical sinistru pentru măsurarea craniului – sunt doar câteva dintre cele aproximativ 75 de obiectele naziste care se aflau în încăpere, relatează The Guardian.

Autoritățile susțin că artefactele sunt originale și ar fi aparținut unor naziști de rang înalt timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Primele noastre investigații indică faptul că acestea sunt piese originale”, a declarat un oficial argentian, Patricia Bullerich, pentru AFP, adăugând că multe dintre obiectele găsite erau însoțite de și de fotografii vechi. „Aceasta este o metodă de a le comercializa, arătând că ele au fost folosite de Fuhrer. Există fotografii cu el alături de aceste obiecte”, a subliniat Bullerich.

Poliția încearcă să afle cum au pătruns în Argentina artefactele naziste. Principala ipoteză este aceea că obiectele au ajuns pe teritoriu argentinian prin intermediul unui nazist de rang înalt.

Este cunoscut faptul că, după terminarea războiului, mulți lideri naziști s-au ascuns în Argentina, fugind de justiția internațională pe fondul proceselor de la Nuremberg.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri