Directorul Memorialului Auschwitz s-a oferit să execute o parte din pedeapsa cu închisoarea a unui adolescent nigerian

Data publicării:
Un politist din Nigeria poarta masca anti-COVID
Foto: Profimedia Images

Directorul Memorialului Auschwitz din Polonia s-a oferit să execute o parte din pedeapsa cu închisoare a unui adolescent, în vârstă de 13 ani, din Nigeria. Băiatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru blasfemie, scrie BBC.

Piotr Cywinski a anunțat că el și alți 119 voluntari din întreaga lume sunt dispuși să facă, fiecare, câte o lună de închisoare. El i-a cerut personal președintelui nigerian Muhammadu Buhari să-l ierte pe adolescent.

Copilul, în vârstă de 13 ani, a fost condamnat de un tribunal care aplică legea sharia pentru că a făcut observații nepotrivite despre Dumnezeu în timpul unei discuții cu un prieten. Avocatul minorului a declarat că această sentință încalcă drepturile copiilor și constituția Nigeriei. 

Într-o scrisoare către președintele Buhari, Piotr Cywinski a scris că este gata să execute o parte din sentința băiatului.

„Indiferent de ceea ce a spus, nu poate fi tratat pe deplin responsabil, având în vedere vârsta sa. Nu ar trebui să-și piardă întreaga tinerețe, să fie lipsit de oportunități și să fie stigmatizat pentru tot restul vieții sale. Cu toate acestea, dacă se dovedește că cuvintele acestui copil necesită în mod absolut 120 de luni de închisoare, propun ca în locul lui, 120 de voluntari adulți din întreaga lume, eu personal printre ei, să execute o lună în închisoare".

Președintele nigerian nu a făcut până acum niciun comentariu public cu privire la această solicitare.

Memorialul și Muzeul Auschwitz-Birkenau este situat pe locul fostului lagăr de concentrare nazist din Polonia, unde cel puțin 1,1 milioane de persoane au fost ucise. 

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri