VIDEO. Doi morți, inclusiv atacatorul, și 13 răniți într-un atac armat din Toronto

Data actualizării: Data publicării:
toronto-attack-tw

A fost panică noaptea trecută în Toronto, unde un bărbat a ucis un om şi a rănit alţi 13, într-un atac armat care a şocat oraşul. Agresiunea s-a produs pe stradă, iar printre răniţi este şi o fetiţă de nouă ani, internată în stare critică. Ajunşi rapid la faţa locului, poliţiştii au fost întâmpinaţi de o ploaie de gloanţe, dar au reuşit să-l ucidă pe bărbat. Nu se ştie deocamdata ce anume l-a făcut să comită atacul. Potrivit unui comunicat MAE ca răspuns la o solicitare Digi24, nu există momentan informaţii privind cetăţeni români printre răniţi.

Îmbrăcat complet în negru şi înarmat cu un pistol, atacatorul din Toronto a deschis focul în restaurantele pline de clienţi. Şi-a continuat vânătoarea pe stradă, unde a tras în grupurile de persoane adunate în faţa barurilor sau la semafor.

Martor: „Am crezut la început că sunt artificii. Se auzeau focuri rapide, apoi o pauză şi iar focuri. Nu ştiam ce s-a întâmplat. Am văzut oameni care fugeau spre noi, dar tot nu ştiam ce este. Tot mai mulţi oameni fugeau şi am fugit şi noi pe partea cealaltă a străzii.”

Spre groaza trecătorilor, atacatorul s-a plimbat mai multe minute pe străzi şi a tras zeci de focuri de armă în toate direcţiile, până la sosirea poliţiştilor. A urmat un schimb de focuri cu forţele de ordine, la finalul căruia a fost omorât.

Mark Saunders, şeful poliţiei din Toronto: „Mă bucur că poliţiştii au intervenit şi cred că situaţia s-a rezolvat datorită intervenţiei lor rapide. Am ieşit afară când a ajuns poliţia, oamenii au ieşit în stradă să dea o mână de ajutor.”

Acum, poliţia încearcă să pună cap la cap piesele acestui puzzle şi să stabilească ce anume l-a motivat pe bărbat să comită atacul.

Mark Saunders, şeful poliţiei din Toronto: „Le cerem ajutorul tuturor celor care au văzut ceva, este extrem de important. De multe ori, oamenii au tendinţa să stea să aştepte să li se confirme informaţiile, când de fapt acest lucru ne-ar putea fi foarte util în investigaţie.”

Cu câteva zile înaintea atacului, numărul poliţiştilor din Toronto a fost suplimentat. Decizia a fost luată după ce violenţele armate au crescut cu 50% în prima jumătate a acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2017.


Știrea inițială:

Doi oameni au murit, printre care se numără și atacatorul, și cel puțin 13 au fost răniți, duminică seară, în urma unor împușcături în Toronto.

Cel puţin 13 persoane au fost rănite într-un atac armat ce a avut loc duminică seara la Toronto, metropola economică canadiană, în fața unui restaurant.

Un bărbat a fost ucis de atacator, care la rândul lui a fost ucis de polițiști, relatează presa locală.

Răniţii - între care un copil - au fost transportaţi la un spital după atac.

Deocamdată nu se știe motivul pentru care bărbatul a deschis focul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Momentul a fost surprins de o jurnalistă.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Prin ce trece acum Kate, detalii care te lasă fără cuvinte. Frumuseţea ei ar fi rămas doar o amintire. Noi...
Digi FM
Dorian Popa, întrebat dacă a înșelat-o pe Claudia, fosta lui iubită: "Am greșit. Cred că este de ajuns să...
Pro FM
Dana Nălbaru, retrasă din viața publică, duce un trai liniștit la țară. Ea văruiește copacii, soțul ei...
Film Now
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Adevarul
Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: „Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania" VIDEO
Newsweek
VIDEO Rachete SUA ATACMS au distrus 5 lansatoare rusești de 3.000.000.000$, în Crimeea într-o noapte
Digi FM
O femeie a încercat să obțină un împrumut cu un cadavru în scaun cu rotile: “Unchiule, mă asculți? Trebuie să...
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu...
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce...
Film Now
Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”: „Aș fi interpretat acel rol mult mai...