Doi soți din SUA au murit îmbrățișați în pat, în cutremurul din Turcia. Se mutaseră recent aici pentru un tratament de fertilizare

Data actualizării: Data publicării:
femeie si barbat cu ochelari de soare
Doi soți din SUA au murit îmbrățișați în pat, în cutremurul din Turcia FOTO: cumhuriyet.com.tr

Trupurile a doi soți americani, care s-au mutat recent în Turcia pentru a-și îndeplini visul de a întemeia o familie, au fost descoperite în ruinele casei în care locuiau, îmbrățișate, în pat.

Alex și Veronika Ilgin s-au căsătorit în Orlando, Florida, în iulie anul trecut, iar la sfârșitul lunii ianuarie s-au mutat în orașul turcesc Iskenderun. Cei doi își doreau nespus de mult să devină părinții, iar scopul relocării a fost acela de a urma un tratament de fertilizare la o clinică specializată din această țară, potrivit Yahoo News.

În Iskenderun, cei doi soți erau aproape de familia lui Alex, de origine turcă.

Visele celor doi soți de a avea o familie au fost spulberate de cutremurul cu magnitudinea de 7,8 de săptămâna trecută. Potrivit ultimului bilanț de luni dimineață, după cutremurul care a zguduit Turcia și Siria au murit peste 36.000 de oameni.

Clădirea cu cinci etaje în care locuiau tinerii căsătoriți a fost complet distrusă de cutremurul uriaș, a spus cel mai bun prieten al lui Alex, Vasilious Poulos.

„Fratele lui Alex cu echipa de salvare i-au găsit sub dărâmături și au confirmat că erau încă în pat, ținându-se în brațe, cu o placă din beton deasupra lor”, a spus Poulos. „Nici nu au avut timp să se ridice din pat și poate nici nu și-au dat seama ce se întâmpla”.

„Fratele lui Alex a dezgropat-o pe mama lor cu o zi înainte. Deci, și mama a murit după cutremur”.

Poulos a spus că cei doi soți s-au mutat în Turcia visând la o familie, dar și-au pierdut viața. „Nici măcar nu au apucat să primească veștile bune pe care le așteptau de atâta timp”, a spus el.

Zeci de persoane au fost arestate în Turcia fiind considerate responsabile pentru modul în care au fost construite clădirile care s-au prăbușit în urma cutremurului de săptămâna trecută. Printre cei reținuți sunt și antreprenori.

Imagini șocante arată clădiri complet distruse în urma seismului.

Potrivit ministrului turc al Mediului, Murat Kurum, 24.921 de clădiri din regiune fie s-au prăbușit, fie au fost avariate grav în urma cutremurului.

Calitatea lucrărilor de construcție în țară aflată într-o zonă seismică activă a intrat în atenția autoritășilor în urma cutremurului.

Vicepreședintele turc Fuat Oktay a declarat că 131 de suspecți au fost identificați până acum drept responsabili pentru prăbușirea unora dintre miile de clădiri din cele 10 provincii afectate.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri