Donald Trump interzice intrarea în SUA a cetățenilor străini care sosesc din Brazilia

Data actualizării: Data publicării:
task force coronavirus Casa Albă, Donald Trump
Foto: Profimedia Images

Statele Unite vor interzice străinilor să pătrundă pe teritoriul american dacă anterior aceştia au fost în Brazilia în ultimele două săptămâni, la două zile după ce ţara latino-americană a devenit numărul doi la nivel mondial în privinţa numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, informează Agerpres.

Secretarul de presă al Casei Albe Kayleigh McEnany a comunicat că această nouă măsură restrictivă este menită să asigure că cetăţenii străini nu introduc infectări suplimentare în SUA. Decizia nu se aplică schimburilor comerciale dintre cele două ţări.

Titularii cărţilor verzi, rudele apropiate ale cetăţenilor americani şi membrii echipajelor de zbor se numără printre persoanele scutite de la respectarea acestei măsuri restrictive.

Preşedintele american Donald Trump anunţase încă de săptămâna trecută că are în vedere impunerea unei interdicţii de călătorie pentru persoanele provenind din Brazilia.

„Nu vreau să vină aici oameni care să ne infecteze poporul. Nici nu vreau ca oamenii să fie bolnavi. Ajutăm Brazilia cu ventilatoare. ... Brazilia se confruntă cu unele probleme, asta nu poate fi pus la îndoială”, a declarat Trump reporterilor de la Casa Albă.

„Sperăm că va fi temporară, dar din cauza situaţiei din Brazilia, vom lua toate măsurile necesare pentru protecţia poporului american”, a spus consilierul de securitate națională Robert O'Brien. El a mai anunţat că executivul american va analiza, de la caz la caz, posibilitatea impunerii de restricţii şi altor ţări din emisfera sudică.

Brazilia a depăşit vineri Rusia devenind numărul doi mondial ca focar de infectare cu noul coronavirus, după SUA. Conform informaţiilor furnizate de ministerul brazilian al sănătăţii, bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 347.000.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri