Elevii din Rusia vor învăța cum să asambleze şi dezasambleze o pușcă de asalt Kalaşnikov AK-47

Data publicării:
kalasnikov - 6315402-AFP Mediafax Foto-MAXIM MARMUR

Ministerul Educaţiei de la Moscova a dat ordin tuturor şcolilor din Rusia să organizeze o lecţie tematică dedicată puştii de asalt Kalaşnikov (AK-47), apreciind că o astfel de oră va contribui la formarea sentimentului de patriotism la copii "ca o categorie moral-spirituală", inspirându-i să se alăture forţelor armate, informează miercuri dpa şi postul de radio Eho Moskvî, citate de Agerpres.

Iniţiativa coincide cu cea de-a 100-a aniversare de la naşterea inventatorului celebrei puşti Mihail Kalaşnikov la 10 noiembrie. Puşca sa AK-47, care şi-a făcut debutul în anii 1940, este una dintre cele mai prolifice arme din lume.

Ministerul Educaţiei a trimis deja dispoziţie pentru desfăşurarea unei astfel de lecţii tematice la 10 octombrie la nivel naţional, inclusiv în clasele primare.

În afară de asamblarea şi dezasamblarea AK-47 sau AK-74, elevilor li se va propune să compare puşca de asalt rusească cu puşca americană M-16.

"În fiecare an, un sfert de milion de oameni mor din cauza unui glonţ tras dintr-un AK", menţionează Ministerul rus al Educaţiei, adăugând că "o puşcă de asalt Kalaşnikov face mai mulţi morţi decât tirurile de artilerie, bombardamentele aeriene sau atacurile cu rachete".

Scopul acestei ore este ca copilul să ia în considerare implicaţia de a ucide în apărarea patriei lor şi rolul puştilor Kalaşnikov în conturarea "memoriei istorice" şi a "identităţii naţionale ruse".

Un proeminent opozant rus, Dmitri Gudkov, a criticat această iniţiativă într-o declaraţie făcută marţi, afirmând că spiritualitatea nu trebuie confundată cu crima. Potrivit Ministerului Educaţiei rus, "identificarea noastră oficială cu spiritualitatea înseamnă să omori cât mai mulţi oameni", apreciază Gudkov într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri